Baranyaiak ingyen mehetnek a Zsolnay negyedbe

Baranya - szerző: HH

Zsolnay Program néven indította el Pécs városa, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. azt az új kezdeményezést, amellyel kifejezetten a Baranya megyei önkormányzatoknak kínál kivételes lehetőséget: a településekről egy-egy csoport díjmentesen megtekintheti a Negyed látnivalóit.

 

 

A megyei szintű összefogás keretében indított program célja, hogy 2016 és 2018 között valamennyi, azaz több mint 300 baranyai település egy-egy, 30-35 fős szervezett csoportjával térítésmentes formában megismertessék a Zsolnay Kulturális Negyed sokszínűségét, kiállításait, különböző múzeumpedagógiai-, természettudományos-, ismeretterjesztő programjait, valamint táncházait, interaktív és kreatív játszóházait.

 

A ZsÖK NKft., mint a város kiemelt kulturális intézménye, hatékony együttműködés kiépítésére törekszik a megye települési önkormányzataival, a kulturális életben szerepet vállaló civil közösségekkel, iskolákkal, pedagógusokkal. A csoportok három különböző csomagból választhatnak, melyek korosztályi igényeknek megfelelően lettek összeállítva. Így külön tematika várja a diákokat, a családokat, illetve a felnőttekből és nyugdíjasokból álló csoportokat.

 

A programra várják az önkormányzatok jelentkezését. Évente 100 – 100 baranyai csoport fogadását tervezi a cég, valamint 6 horvátországi és vajdasági gyermekcsoportot is fogadnak kétnapos kulturális programra Pécsett.