Bejelentette lemondását Éva Ferenc

Helyi - szerző: HH

Baksai Tamás polgármester hétfőn szólította fel Éva Ferencet, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármesterét, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as büntetőügyben. A harkányi képviselő-testület kedd délelőtt tárgyalt az ügyben.

 

A megbeszélést követően Éva Ferenc az MTI-nek is eljuttatott közleményében azt írta: „ez egy több, mint 40 évvel ezelőtt bekövetkezett esemény, mely a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt. Súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával ítéltek el 2 év börtönbüntetésre, melyből jó magaviseletem miatt csak másfél évet kellett letöltenem.

 

Az elmúlt 40 évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, a mai napig erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem. Évtizedek óta példás életet élek, munkásságomat a helyi sportélet is elismerte, ezek a tények is hozzátartoznak személyem megítéléséhez. 2014-es választások őszén a legtöbb – 842 – egyéni szavazatot kaptam a várostól.

 

A hamis vádakat cáfolom és visszautasítom, valamint a hamis vádak terjesztőivel szemben jogi lépéseket teszek. Egyben mélységesen elítélem a magánélet és a múlt ilyen szintű megsértését, a bűneimért egyszer már megfizettem és minden egyes nap újra és újra megfizetek érte. A kommunizmus, ahol nem tisztelték az embert, az életet, a családot, 1990-ben véget ért, de most ugyanaz történik: megnyomorítják a lelket, tönkreteszik az ember életét – ez ellen pedig hangot kell adni.”

 

A kialakult helyzetre való tekintettel a családja és a város nyugalma, valamint a további felesleges hangulatkeltés megállítása érdekében lemond társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségéről.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.