Modern beléptetőrendszer és óriási naperőmű építésére kapott százmilliókat a fürdő

Helyi - szerző: HH

Jó hírrel zárul az év a Harkányi Gyógyfürdő számára, ugyanis összesen 820 millió forint összegű uniós – TOP Pluszos – forrást nyert a vállalat két beadott pályázata.

 

Harkányi Fürdő

 

A pályázatok sorában 306 millió forintból egy 490 és egy 50 kilowattos naperőmű épül egyrészt egy üres területen, valamint a fürdő régi irodaépületének tetején.

 

Muity György a beruházással kapcsolatban elmondta, az erőmű telepítésével a fürdő a villamosenergia fogyasztásának közel 20 százalékát saját megújuló energiából fogja tudni fedezni. Ez a jelenlegi árak mellett évente 120 millió forintos megtakarítást eredményezhet a villanyszámlán – tette hozzá a Harkányi Gyógyfürdő stratégiai igazgatója.

 

Az energetikai beruházások mellett egy 514,3 millió forintos támogatást is magáénak tudhat a fürdő, amellyel kapcsolatban az igazgató elmondta: a rendelkezésre álló összegből egy modern beléptető rendszer telepítése történik meg a vendéglátás minőségét meghatározó fejlesztések mellett.

 

A Harkányi Gyógyfürdő az elmúlt években a kormány határozata alapján megítélt többmilliárd forint értékű fejlesztéseket valósított meg, melyből többek között az új, szauna- és wellness szolgáltatásokat kínáló fürdőrész, a téli élményfürdő, vagy a négymedencés kültéri gyermekvilág is elkészült.