Bírálni mindenáron – a nők ajándékát és az éttermek segítségét venné el a helyi ellenzék

Életmód - szerző: HH

Örül, hogy nem harkányi nő – írja egy vállalkozó. A helyi liberális ellenzék szerepét vállalva magára bírálja a város vendéglátósait is segítő nőnapi ajándékot.

 

 

A feltétel nélküli ellentmondásból rendre politikai tőkét kovácsolni igyekvő liberális ellenzéki eszme legutóbb a közösségi médiában nyilvánult meg, amikor az önkormányzat gesztusát bírálta. Harkány városa ugyanis egy több évtizedes múlttal rendelkező, kedves hagyományt folytatva látja vendégül a helyi hölgyeket.

 

A jelenlegi szabályozások nem teszik lehetővé a szokásos nőnapi vendéglátást, az éttermek is csak kiszállítást végezhetnek vagy helyi átvételt biztosíthatnak. Az önkormányzat kuponjait – melyet március 17-ig ezekben az éttermekben lehet beváltani – minden állandó harkányi lakcímmel rendelkező nő megkapja legkésőbb szerdáig.

 

A korlátozások dacára létrejött, sikeres kezdeményezés egyik fő célja a forgalom növelésével a helyi vállalkozóknak nyújtott segítség, ugyanis a kényszerűen bezáró vagy szolgáltatásaikat korlátozó vendéglátósok igen nehéz helyzetbe kerültek a járvány alatt.

 

A helyi és siklósi dohányboltot üzemeltető vállalkozó az ajándékot förtelmesen primitívnek, a kezdeményezés indítóit ismeretlenül is félelmetesen sötét és egyszerű parasztoknak nevezve arra nem tért ki, hogy pontosan mi is a bírálat célja, miért akarja a – mint fogalmaz csajszikat – és az éttermeket megfosztani a lehetőségtől, posztjával megalázva őket. A korábban harkányiak szavazatai kérő polgármester-jelölt mindezzel annak ellenére viszi rossz hírét a városnak, hogy egyszer már megígérte: ha Harkány nem kér belőle, továbbáll.