Megszületett az első ítélet, pénzbírságot kapott Varga az újabb eljárásban

Helyi - szerző: HH

A helyi választások történetében először pénzbírsággal sújtott a Választási Bizottság egy képviselőjelöltet, aki valótlan tartalmú bejegyzést tett közzé politikai ellenfelével kapcsolatban.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, Varga László – aki függetlenként jelentkezett képviselőjelöltnek – valótlanul állította Gellén Antalról, hogy 100 ezer forintos havidíjért mosást és vasalást vállal az önkormányzatnak. Varga saját állításának azzal akart hitelt szerezni, hogy közzétett még egy szerződésrészletet is, ám az szintén hamis volt.

 

Mivel a Kúria határozata szerint tilos olyan hazugságot terjeszteni, ami a választók bizalmát megingatja, figyelmeztették a jogkövető magatartásra és a jogsértéstől eltiltották, ám a hazugságot nem távolította el a közösségi felületről. Baksai Endre Tamás beadványa nyomán újabb eljárás indult vele szemben, ami a Helyi Választási Iroda mai határozata szerint 75 ezer forint pénzbírsággal zárult.

 

Magyarországon június 9-én tartanak helyhatósági választásokat. Harkányban legfeljebb nyolc képviselőre és egy polgármesterre lehet leadni a voksokat. Az előbbi mandátumért 18, az utóbbi elnyeréséért 3 jelölt kéri a helyiek bizalmát.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.