Egész éjjel tüntettek a hiteles sajtóért

Belföldi hírek - szerző: HH

Az MTVA székháza előtt gyűlt össze a tízezres tömeg vasárnap este, szabad, valódi közmédiát követelve. Az eddigi leghevesebb tüntetést éjfélre az ellenzéki képviselők ki-be szaladgálása tette érdektelenné, akik végül egy sminkszobában éjszakáztak.

 

 

Az országgyűlési képviselők azt akarták elérni, hogy élő adásban olvassák be ötpontos petíciójukat, ám egy biztonsági őrrel tudtak csak beszélni és egy előcsarnoki felvétellel kellett megelégedniük. Többen az elfoglalt sminkszobában éjszakáztak, miután nem sikerült utcára tenni őket. Reggel a biztonsági őrök bántalmazták Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselőt, annak érdekében, hogy ne gyakorolhassák törvényes jogukat, miszerint a közintézmény épületében tartózkodjanak.

 

Vasárnap este az eddigi legnagyobb tüntetés zajlott Budapesten, az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt: a többnyire békés tömeg hiteles, szabad sajtót követelt és távozásra szólította fel a Papp Dánielt, az MTVA igazgatóját. A képviselők egész este csitítgatták a tömeget, hogy ne foglalják el a székházat.