Egy negyedik rendőrőrsöt is bezárnak Baranyában

Baranya - szerző: HH

Térségünkben október 15-től bezáró három rendőrőrs mellett egy negyedikre is lakat kerül Baranyában. A példátlan visszavonulás már az Országgyűlés előtt is téma volt.

 

Baranyában a Siklósi Rendőrkapitányságot érinti a legtöbb bezárás, ugyanis az égisze alatt üzemelő Harkány, Villány és Beremend mellett csak egyetlen továbbit, Kozármisleny rendőrségét szüntették meg.

 

A beremendi őrs ablakában szerepel egy tavaszi dátum, miszerint a határátkelő településén 2023 április 15-én újranyitnak, de a bezárás ideiglenességéről a rendőrség nem mond semmit. Az ORFK csupán annyit közölt lapunkkal, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján előírt energiatakarékossági szempontok figyelembevételével a rendőrség felülvizsgálja és optimalizálja egyes egységeinek elhelyezését.

 

Nem ez az egyetlen változás a megyei rendőrség életében: Gulyás Zsoltot, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság eddigi vezetőjét október 16-tal felállították székéből, helyére pedig Szijártó István, Somogy megyei egyik korábbi főkapitány-helyettese került. A Baranyában helyszínelőket is központosító Gulyást a más szerkezetben működő Bács-Kiskun megyébe helyezték át, ahol még nem foglalta el vezetői helyét.