Egymilliárdos beruházás kezdődik a csapadékvíz elvezetésére Harkányban

Helyi - szerző: HH/MTI

Két beruházásban, egymilliárd forintos fejlesztés keretében zajlanak csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos munkálatok Harkányban.

 

Az uniós keretéből megvalósuló beruházásokkal a jelentősebb mennyiségű csapadék miatt kialakuló felszíni vizek megfelelő elvezetését segítik.

 

Fejlesztik, helyreállítják a nyílt és zárt csapadékvíz-elvezető rendszereket, medreket alakítanak ki több mint tízezer méteren, hogy a lakóházakat, lakott területeket és kerteket is megvédjék a csapadékvíztől, megelőzzék a károkat.

 

A város egy éve nyert pályázatot az évtizedes probléma megoldására, akkor Baksai Endre Tamás, a város polgármestere hiánypótlásnak nevezve a munkálatokat ismertette: az egymilliárd forintos beruházás keretében Harkány szinte teljes területét érintően végezhetnek munkálatokat, így amellett, hogy 3,5 kilométeres hosszan megtisztítják a Lanka-csatorna medrét, a terehegyi belterületi árok, a Széchenyi téri árok, a Gépállomás árkainak tisztítását, felújítását végzik el 6,8 kilométer hosszon miközben a gépkocsi beállókat is helyreállítják.