Egyre több a baleset – hétvégén négyen haltak meg

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén – péntektől vasárnapig – az elmúlt hetinél is több, legalább 153 balesethez hívtak rendőrt, melyből 37 súlyos, 112 pedig könnyebb sérüléssel végződött. Legalább négy esetben tragédia lett a vége.

 

Halálos baleset az M5-ös autópályán. Fotó: Donka Ferenc, MTI

 

Halálos baleset történt a 44-es főúton Tiszakürtnél péntek délután, ahol egy műszaki hiba miatt álló autó mögött feltorlódott hosszú kocsisor végén álló tartálykocsiba rohant egy kamion. Ez utóbbi sofőrje a helyszínen meghalt.

 

Szintén pénteken szalagkorlátnak ütközött, kiszakadt a kereke, majd az autópálya közepén állt meg egy kocsi az M5-ös autópályán. A mögötte érkező belecsapódott, sofőrje olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy a helyszínen meghalt.

 

Szombat este Nagysáp és Bajna között egy 63 éves sofőr áttért autójával a szembejövők sávjába, ahol összeütközött egy 21 éves férfi által vezetett személygépkocsival. A balesetben az idősebb férfi életét vesztette.

 

Meghalt a kórházban annak a szombati szerencsétlenségnek is a sérültje is, akit akkor ért baleset, amikor kiszállt az autójukból, mert segíteni akart egy árokba borult autósnak. Egy harmadik jármű beléjük rohant, összesen hatan sérültek meg.