Éles helyzet volt, le is lőttek két rendőrt

Belföldi hírek - szerző: HH

Reggel tekesek lepték el a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyt, mivel egy férfinál házkutatást akartak tartani. A férfi tüzet nyitott, két rendőrt meglőtt, míg őt is találat érte. Az egyik rendőrt mellkassérüléssel szállították a győri kórházba, de életét vesztette.

 

 

14:42


A főügyészség sajtótájékoztatón közölte, hogy az elkövető gépkarabéllyal adott le 5-6 lövést. Hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt rendeltek el nyomozást, a megalapozott gyanút még ma közlik az elkövetővel.

 

Eddig ezt tudni:

 

     A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila tájékoztatása szerint a 74 éves elkövetőt kórházba vitték, most műtik.

 

     A helyszíni tudósító azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vettek egy családi házat.

 

     A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak. A helyszínen volt a megyei rendőrfőkapitány is.

 

     Falubeliek azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

 

     A férfi a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali szervezet alapítója, aktivistája, akit a ’90-es években a nemzetiszocializmus eszmeiségének terjesztése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

 

     Azért akartak nála házkutatást tartani, mert illegálisan éles lőfegyvereket tartott otthonában.

 

     Győrben kora délutánra hirdettek közös sajtótájékoztatót.