Ételek amiket ne rendelj az első randin

Életmód - szerző: GR

Ha az első randi programja közös vacsora lesz, jó, ha néhány ételt elkerülsz… A HuffingtonPost vicces összeállításában olyan ételeket gyűjtött össze, melyeket azok “mellékhatásai” miatt jobb elkerülni.  

 

Ilyenkor a legapróbb mozdulatainkat is figyeli a másik fél, és ha ez még nem lenne elég indok, akkor nem árt arra is odafigyelni, hogy mit rendelsz, mert akármennyire is szereted a fokhagymás kenyeret, lehet, hogy a másik fél nem fog örülni az átható fokhagymabukénak. Persze a lista csak félig-meddig komoly, ugyanakkor megfontolásra érdemes!   

 

1. Fokhagymás kenyér: a föntebb már szóba hozott pékáru igazi randigyilkos, de érvényes ez minden, az illatos gerezdekkel elkészített fogásra. Nem kell ide sok magyarázat, ha számítasz rá, hogy a randi során/végével közelebb kerülhettek egymáshoz, akkor ne (se!) rendelj fokhagymásat!  

 

2. Borda: tény és való, hogy imádjuk mi is, de az első randin nem kéne magad degeszre tömni vele: egyrészt nagyon eltelít, álmosít, másrészt egy jó barbecue szósztól tiszta, egymerő ragacs leszel. Menj biztosabbra.  

 

3. Noodle: az ázsiai tésztaleves egy csomó egzotikus hozzávalót tartalmaz, ami irritálhat, de ha biztos vagy magadban, netán mindketten ezt rendeltek, akkor hajrá, előre a közös ramenre.  

 

4. A legdrágább fogás az étlapon: egyszerűen csak ne. Nem elegáns…  

 

5. Pesto: egyrészt azért ne, mert a pestoban nagyon intenzív illatú összetevőket válogatnak össze, másrészt tekintve, hogy sok, apróra vágott fűszernövény is oszlopos alkotója e tésztafeltétnek, így még könnyen úgy is járhatsz, hogy a fogadra ragad belőlük… nem túl esztétikus.  

 

6. Tequila: a rövidek egyszerűen nem randira valók. Ha minden nagyon rosszul alakul a randin, akkor egy baráttal esetleg leguríthattok belőle egyet.  

 

7. Bab: talán magyaráznunk sem kell. Randizol.   

 

8. Fasírt: hasfájás, eltelés, puffadás. Óvatosan.