Félidőben a szavazás – toplistán Harkány

Életmód - szerző: HH

Idén nyáron már ötödik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője szavazásban közel kétszáz hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért. A július 15-i állás alapján egyelőre nem mindenben a papírforma érvényesül.

 

 

A szavazás részeredménye nem publikus, de a szervezők elárulták: Baranya megye egyik fürdője 2016-ban már meg tudta szerezni a győzelmet a saját kategóriájában, idén a harkányi fürdő a végső győzelemre is esélyes lehet.

 

A termalfurdo.hu idén is három kategóriában keresi az ország legnépszerűbb fürdőit. Ezen kategóriák kialakítására – Az Év Fürdője, Az Év Regionális Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője – azért volt szükség, mert a magyarországi fürdők adottságai széles palettán mozognak. A világszinten is egyedülálló minőségű és mennyiségű termálvízkincsünkre épült, hozzávetőleg 200 fürdő között megtalálhatóak a néhány medencével rendelkező, csak nyáron nyitva tartó strandok ugyanúgy, mint a nemzetközi hírű, több tucat medencével rendelkező fürdőkomplexumok.

 

A szavazás június 1-én kezdődött, félidőnél jár. A jelenlegi állás a korábbi évek eredményeinek tükrében több érdességgel is szolgál. A budapesti fürdőket eddig elkerülte a siker, most azonban a főváros legújabb fürdője ott van az élvonalban. Akad olyan fürdő is, amely eddig minden alkalommal a dobogón végzett az idén eddig szerzett szavazatai alapján azonban egyelőre nem került be a TOP10-be. Ha kíváncsi, melyik az a 10-10 fürdő, amely július 15-ig a legtöbb szavazatot kapta a saját kategóriájában, ide kattintson.

 

Baranya megyéből 9 fürdő versenyez

 

A korábbi években a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő rendre a legjobbak között szerepelt Az Év Fürdője, az Orfű Aquapark 2016-ban pedig meg is szerezte a győzelmet A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában.

 

A július 15-i állás szerint a Hertelendi Termálfürdő és a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő is a TOP10-ben szerepel, az utóbbi különösen előkelő pozícióban. Ők sem dőlhetnek azonban hátra, mivel a szavazatok döntő hányada eddig minden évben a nyár második felében érkezett.

 

Idén is legalább 150 ezer szavazóra számítanak

 

A versenyt szervező termalfurdo.hu a tavalyi több mint 150.000 szavazó után arra számít, hogy idén is legalább ennyien szavaznak majd a kedvenc fürdőjükre. A verseny minden évben igen szoros. Több esetben is csak néhány szavazat döntött az egyes dobogós helyezésekről. A szavazatok döntő hányada a nyár második felében érkezett, így a verseny még teljesen nyílt.

 

Szavazni augusztus 31-ig lehet, a voksolók között wellnesshétvégéket, fürdőbelépőket és egyéb értékes nyereményeket sorsolnak ki.

 

A verseny szabályainak értelmében az előző év győztesei nem indulnak, így idén nem lehet szavazni a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőre, amely kisebb meglepetést okozva Az Év Fürdője kategóriában győzött, az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdőre, amely Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában szerezte meg a győzelmet, és a Tiszavasvári Strandfürdőre, amely A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában diadalmaskodott.

 

A harkányi fürdőire a képre kattintva lehet szavazni.