Folyamatos a tűzifa kiszállítása a rászorulóknak

Helyi - szerző: HH

Folyamatos a szociális alapon igényelt tűzifa kiszállítása – tájékoztatta lapunkat Remmert Ferenc. Mint Harkány alpolgármestere részletezte, a 80 köbméter állami támogatásból beszerzett tüzelőre eddig több mint hatvan háztartás jelentkezett.

 

Az önkormányzat idén is kész az állami támogatásból rendelkezésre álló keretet saját forrásából kiegészíteni, ha az igénylők száma ezt indokolttá teszi – mondta Remmert Ferenc, hozzátéve: a beérkező igényeket első körben a szociális bizottság bírálja el. A testület által is jogosnak ítélt támogatást – az egy köbméter felkuglizott tüzelőt – az önkormányzat díjmentesen szállítja ki a jogosult háztartásoknak.

 

Eddig több mint hatvanan háztartás részesülhetett a támogatásból, de még be lehet adni az önkormányzatnál az igényeket. A bizottság rendszeresen ülésezik annak érdekében, hogy a tüzelőt minél hamarabb megkaphassák a rászorulók.

 

Harkány képviselő-testülete az idei télre vonatkozó támogatás kapcsán megemelte a szociálisan rászorulók körének jövedelemhatárát, így az jogosult a köbméter szociális célú tűzifára, akinek az öregségi nyugdíja nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 253 százalékát, azaz 72.105 forintot, illetve aki egyedül él vagy gyermekét egyedül neveli és a jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 344 százalékát, azaz 98.040 forintot.