Gázszagosító anyag szivárog

Baranya - szerző: Kacsúr Tamás

Nem jelent veszélyt, de egy Pécs környékén található gázszagosító állomás műszaki meghibásodása miatt Maráza, Szellő, Ellend, Kátoly, Berkesd és Geresdlak településeken gázszag érezhető – tájékoztatott dr. Sárkány Sándor hadnagy, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

 

A Katasztrófavédelem hivatásos tűzoltói a településekről érkező jelzések miatt Véméndről, és Mohácsról 1-1 egységgel, valamint a Megyei Igazgatóságról a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ) és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor (KML) gépjárművével vonultak ki. A KML, az E.on, valamint a Földgázszállító Zrt. szakemberei gázkoncentráció méréseket végeztek, valamint gáznyomásesést vizsgáltak, azonban rendellenességet nem tapasztaltak.  


A szakemberek a gázszagosító állomásnál a szakszerű felderítés eredményeként megállapították, hogy az állomáson észlelhető műszaki meghibásodás okozta a gázszagosító szivárgását, aminek az elhárítása folyamatban van. A szagosító anyag a településeken élőkre veszélyt nem jelent, a lakossági gázellátásban szolgáltatás kimaradást nem okoz.