Hamarosan 18 pluszosok lesznek az energiaitalok

Belföldi hírek - szerző: HH

A kereszténydemokraták frakcióvezetőjének nehéz néznie autójából, ahogy a fiatalok energiaitallal a kezükben várják hajnalban a villamost. Szerinte túl sokat isznak, az energiaitalok ezért 18+ besorolásúak lesznek.

 

Erről maga Simicskó István tájékoztatta a kormánymédiát, aki azonnal közölte is a mérhetetlen kormánypárt tisztviselőjének túlzott fogyasztás veszélyeiről szóló aggodalmait.

 

Sajnos már egészen fiatalok körében elterjedt az energiaitalok rendszeres fogyasztása, amely a pedagógusok tapasztalatai szerint az iskolában is hátrányosan hat a diákok koncentrációjára, viselkedésükre, sőt a személyiségükre is, orvosi vélemények szerint pedig rendkívül káros főleg egy fejlődő fiatal szervezet számára – állítja Simicskó.

 

Szerinte egy nagyon komoly kérdésre kerülhet végre pont, ha az Országgyűlés elé kerül a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőink javaslata, amiben a gyerekek védelmére hivatkozva megtiltják majd az energiaitalok forgalmazását és hozzáférhetőségét a 18 év alattiak számára.

 

Mindez előjele egy új gyermekvédelmi törvénynek. A kormány legutóbbi gyermekvédelmi törvénycsomagjában számos nemzetközi kapcsolatot meghatározó tétel is helyet kapott, így az azt bíráló uniós testületeket áttételesen a gyermekek, illetve hazánk ellenségeként azonosították.