Hamis érettségivel dolgoztak

Belföldi hírek - szerző: HH

Átfogó személyi ellenőrzésbe kezdett a büntetés-végrehajtás, huszonegy börtönőr hamis érettségije akadt fenn a rostán. Azonnal kirúgták őket.

 

 

Börtönőr bárki lehet, aki a közelmúltban nem követett el bűncselekményt és átmegy egy minimális fizikai felmérésen majd az elméletet valamint gyakorlatot felsorakoztató vizsgán – nincs magasan a léc, mindehhez csak egy érettségi kell. Mégis volt, aki azt is inkább megvette.

 

Jelenleg kétezer börtönőrt keresnek, jelentkező is akad bőven. A hétezres állományt legutóbb az ritkította meg, hogy a kétségbeesett toborzás mellett szigorúbb és átfogóbb ellenőrzéseket végeznek. Mint az RTL Klub híradójának Orosz István, a BVOP szóvivője elmondta, az elmúlt időszakban összesen 21 főnél fedeztek fel visszaélést az iskolai végzettséget igazoló papírok valódiságát illetően – hamis volt az érettségi bizonyítványuk. Ellenük feljelentést tettek, az ügyben a rendőrség nyomoz.

 

Legutóbb három éve volt papírbotrány fegyveres testületnél, amikor rendőrök és tűzoltók vásároltak hamis okmányokat. Annak az ügynek 120 vádlottja van, az eljárás még tart.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.