Harkányban leszakadt ággal, Szalántán leszerelt gázórával zárták a tűzoltók a hetet

Baranya - szerző: HH

Országszerte félezernél is több esethez riasztották a tűzoltókat a viharos széllel országunk felett áthaladó ítéletidő miatt. A károk felszámolására legtöbb esetben leszakadt ágak, útra dőlt fák, elárasztott pincék és megrongált tetők miatt volt szükség.

 

Térségünkben vasárnap Szalántán egy családi ház konyhájában a tulajdonos a gáztűzhelyen ételt melegített, majd a kamrába kiment, és visszatérve, a falból kijövő gázcsőnél tüzet vett észre. A siklósi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a gáz- és villanyszolgáltatás leválasztották a házról – ettől aztán a lánggal való égés is megszűnt. A tűzoltók hőkamerával is átvizsgálták a gázcső környékét, valamint gázkoncentrációt is mértek. A gázszolgáltató munkatársa mért gázkoncentrációt, ezért végül leszerelték a gázórát is. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

 

Vasárnap egy nagyméretű faág tört le Siklóson, teljes útzártat képezett és a távközlési vezetéket is leszakította. A siklósi hivatásos- és a Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói láncfűrésszel darabolták fel a fát.

 

Két kisebb fűzfa jelentett akadályt az úton Sellye és Drávaiványi között, félpályás útzárat képezve. Ezt is a tűzoltók távolították el.

 

Harkányban késő este, immáron a szélcsendes időben az Alkotmány utca aszfaltjára zuhant egy nagy ág, leszakítva a kábeltelevízió vezetékét is.