Harkányban nincs nagy érdeklődés a Torkos Csütörtök iránt

Helyi - szerző: HH

Eddig egyetlen harkányi vendéglátó szerepel azon félezer étterem között, aki regisztrált a tizedik alkalommal megszervezett Torkos Csütörtökre. A megkérdezett éttermek mindegyike úgy nyilatkozott, nem vesz részt február 19-ére hirdetett akcióban.

 

 

Eddig mintegy félezer étterem csatlakozott Torkos Csütörtök elnevezésű farsangi akcióhoz, melynek keretében február 19-én fél áron kóstolhatják meg a vendégek a résztvevő éttermek menüit – mondta Lipcsey György Imre, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Harkányban csak a Dráva Hotel várja kedvezménnyel az étterem vendégeit, Siklóson ennyi se. Elmarasztaló döntésüket a kedvezmény túlzott mértékével és a vele szemben álló aránytalan forgalomnövekedéssel indokolják.

 

A felhíváshoz csatlakozott éttermeknek azt kell vállalniuk, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. Külön erre az alkalomra készített, szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet, és a kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik – mondta Lipcsey György Imre, a mozgalom képviselője.

 

Tavaly százezernél is több vendég fordult meg a felhíváshoz csatlakozó több mint 600 étteremben. Azon vendéglátóhelyek számára, akik úgy gondolják, megfelelő árréssel dolgoznak egy 50 százalékos kedvezmény gesztusához vagy régóta nyugvó készleteiket szeretnék frissíteni, esetleg más lehetőséget látnak a Torkos Csütörtökben, az idei regisztrációra február 15-ig van lehetőség.