Háromtagú igazgatóság irányítja a fürdőt

Helyi - szerző: HH

A fürdő vezetését az önkormányzat képviselő-testületének döntése szerint egy igazgatóság fogja a későbbiekben ellátni. Az intézmény legutóbbi közgyűlését követően köszönthettük a három igazgatót – Szilágyi Tibort, Marosi Andrást és Zsadányi Zsoltot – valamint a sorukból kikerülő elnököt.

 

A tisztséggel Marosi Andrást bízta meg a fürdő közgyűlése. A feladat azon a jó irányon és növekedési pályán tartani a fürdőt, amit az elmúlt néhány évben tapasztalhattunk, valamint további erősödést szeretnénk elérni azokon a területeken, melyek a korábbi testületi üléseken hibaként lettek felsorolva – mondta az igazgatóság elnöke. Hozzátette: mindenképp szeretnék a fürdő gazdálkodását áttekinteni, a beruházásokat elindítani és levezetni. Célunk, hogy minden harkányi legfőbb ügyét, a gyógyfürdőt alázatos, szorgalmas munkával előrébb vigyük – fogalmazott Marosi András.

 

Szilágyi Tibor közgazdász szakon szerzett abszolutóriumot. Mielőtt 2016 júniusában a harkányi önkormányzatnál polgármesteri gazdasági tanácsadójaként bízták meg, hét és fél évig a Buda-Cash brókerháznál dolgozott, mint BÉT-en bejegyzett értékpapír kereskedő. A vállalattal történt események után egy pécsi pályázatíró cégnél helyezkedett el gazdasági tanácsadó valamint a partnerek kapcsolattartását végző konstruktőr feladatkörét ellátva.

 

Pozitívan, nagy kihívásként tekintek a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezetőségi feladatára, remélem, hogy a pénzügyi területen szerzett tapasztalataim elősegítik a cég fejlődését – mondta, hozzátéve: bízom benne, hogy a kialakult hármas felállás minden szempontból a fürdő érdekét fogja szolgálni és összpontosítottabb figyelmet jelenthet minden olyan területen, ahova egy-egy igazgató lett delegálva.

 

A beruházásokkal kapcsolatban az igazgatósági tag úgy véli: a következő nagy lépés a jogerős építési tervek szerint elkezdeni a fejlesztést, majd megvizsgálni, miként lehetséges azok sorát folytatni.

 

Hasonló érdekkörű vállalatoknál sok éven keresztül teljesítettem szolgálatot, melyből három és fél éven keresztül fürdő üzemeltetésében is dolgoztam. Mivel hasonló cégek hatékonyabbá tételével foglalkozom már évek óta, ennek kapcsán találkoztam Harkánnyal és Baksai Tamás polgármesterrel. Annak idején Hajdúböszörményből jöttem, mint kiküldetésben részt vevő személy – mondta dr. Zsadányi Zsolt. Modern világunkban nincsenek igazán jelentős távolságok – tette hozzá a fürdő igazgatója.

 

A fürdőben vállalt feladatival kapcsolatban úgy nyilatkozott: korábban egy autokratikus egyszemélyes vezetés volt, ami nem annyira hatékony. Az elsődleges és legfontosabb feladat a meglévő rendszert teljes egészében átnézni, átgondolni, egy teljesen más alapokra helyezett struktúrát kialakítani.