Hegyi Ákos: azonosak a feltételek

Helyi - szerző: HH

A fürdő újragondolt árakkal folytat egyeztetést valamennyi szezonális bérlővel – mondta Hegyi Ákos. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy a bérlők kívánságának megfelelően egyedileg kialakított, de azonos feltételekre épülő szerződéseket kötnek, a folyamatban lévő egyeztetések szerint várhatóan a jövő héttől.

 

A volt bérlő kipakol a Hellas étteremből

 

A vezérigazgató rámutatott: míg tavaly a felújítás alatt álló lepke medence és a lebontott csúszda miatt a bérleti díjak csökkentését tartotta igazságosnak, idén a hiányosságokat megszüntetve és az attrakciókat bővítve újragondolt díjakkal de azonos elbírálás mellett hirdetik meg a bérleményeket.

 

Kérdésünkre, miszerint a fürdő tulajdonában lévő Zsigmondy sétányon lévő étterem bérleti szerződése milyen feltételekkel és kikkel lesz megkötve, elmondta: valamennyi bérlő szerződése lejárt december utolsó napjával, ezek közül eddig kizárólag az egész éves bérlőkkel került már megkötésre a bérleti szerződés. Még senkivel sem kötöttek megállapodást az idei évre a szezonális bérlők közül, az a következő héttől esedékes – erősítette meg előző szavait. Mint mondta, a szerződéskötés tekintetében mindenki azonos elbírálás alá esik, így a volt bérlő – aki minden tekintetben meg voltak elégedve – is részt vehet azon a tárgyaláson, melynek végén a legkedvezőbb ajánlatot tevő ügyfél írja alá a bérleti szerződést.

 

Hegyi Ákos jelezte, valamennyi bérleményre nőtt az érdeklődések száma, hetente jelentkezik be új bérlő az igazgatóságon. Ezen felül a szép múltat megélt Lepke Étterem ügyében is előremozdulás történt, itt a felszámoló írt ki egy liciteljárást a tulajdonjog megvásárlására. Rámutatott, hogy a bérlőkkel a Fürdő Felügyelő Bizottságának határozata értelmében kizárólag a 2016. évre köthet szerződést, ezt követően pályáztatás során kell a bérleti helyeket értékesítenie 2017-től kezdődően. A pályáztatásnak köszönhetően az átláthatóság és az egységes elbírálás biztosítottá fog válni.