Hobbiállat-eledel gyártó kisüzem nyílt Csányoszrón

Baranya - szerző: HH

Búzából és kukoricából készült haleledelt gyártanak és csomagolnak az újonnan megnyílt kisüzemben Csányoszrón. Az üzem átadására csütörtökön került sor.

 

 

A 2017 márciusában indult program keretén belül megvásárolt ingatlan a közfoglalkoztatás bázisa és a mezőgazdasági termelés, késztermék előállítás, csomagolás helyszíne lesz. A közfoglalkoztatás keretein belül a település 7 millió forint támogatást kapott, a felújítási munkálatokat az Önkormányzat saját erőből fedezte. A felújítás 4 millió forintba került.

 

A program keretében vásárolt aszaló és csomagológép segítségével a faluban megtermelt gyümölcsöket is fel tudják dolgozni.

 

Az ünnepélyes megnyitón Nagyfi Endre polgármester elmondta, hogy folyamatosan építették a kapcsolatokat, így találtak erre a lehetőségre. Óriási jelentősége van a település életében, ez a kisüzem egy lehetőség arra, hogy az itt dolgozók tisztességes feltételek mellett, kulturált körülmények között értéket termeljenek. Ha a boltban találkoznak a termékkel, büszkék lehetnek arra, hogy ebben az ő munkájuk is benne van – fogalmazott.

 

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy az ormánsági települések letették a voksukat az értékteremtés mellett. A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, az ország legszegényebb területén nincs más lehetőség, mint a közfoglalkoztatás keretében végzett értékteremtő termelő munka.

 

Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár hozzátette, az ilyen és hasonló üzemek létesítését a munkahelyteremtés mellett azért támogatják, mert a helyi termékek feldolgozására lehetőséget nyújt, munkakultúrát teremt, valamint továbblépési lehetőséget biztosít az elsődleges munkaerőpiacra. Az itt szerzett tapasztalattal a multicégeknél is el lehet helyezkedni.