Ipari park – minden feltétel adott, kezdődhet a munka

Helyi - szerző: HH

Jóváhagyta a Pénzügyminisztérium azt a ráemelési kérelmet, mellyel kezdetét veheti az ipari park alapvető infrastruktúrájának kialakítása. A volt gépállomás helyén körvonalazódó projekt a hosszabb távú tervek szerint a város könnyűipari központjává teszi a területet.

 

Ipari park épül Harkányban

 

Harkány sikeresen pályázott arra a barnamezős beruházásra, mellyel az ipari park fejlesztését célozta meg – emlékeztetett Baksai Endre Tamás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázat korábbi sikerére.

 

Az akkor elnyert összeg az építőiparban tapasztalható áremelkedés miatt a többi projekthez hasonlóan kiegészítésre szorult. A Baranya Megyei Önkormányzat mint projektvezető által kezdeményezett 64 millió forintnyi forrásráemelést a Pénzügyminisztérium jóváhagyta, amiről a Magyar Államkincstár értesítette is az önkormányzatot, így minden akadály elhárult a volt gépállomás fejlesztése elől – ismertette Harkány polgármestere. Mint fogalmazott, végre minden feltétel adott arra, hogy a projektet végig lehessen vinni.

 

A területen nyár végéig összesen több mint 330 millió forintból létesülnek utak, valamint kerül közművesítésére, épül víz- és elektromos hálózat, kerül beüzemelésre kamerarendszer és egy, elsőrsorban közfeladatellátási célokra hasznosítandó kiépített telephely.

 

Harkány most a következő pályázati kiírásokra vár, hogy mindezen túlmenően is folytathassuk az ipari park projektjét – mondta Baksai Endre Tamás. A felosztásra került parcellákon a pályázati lehetőségek függvényében ipari csarnokokat tervez a város, hiszen – mint a polgármester fogalmazott – hosszú távon nem titkolt cél, hogy olyan könnyűipari tevékenységeket végző cégek települjenek ide, mely nem zavarja a város turisztikai mivoltát, de azon túl, hogy sokaknak ad megélhetést, Harkány számára is bérleti díjakat és iparűzési adóbevételt jelent.