Ismét megerőszakoltak egy lányt Pécsen

Helyi - szerző: KT

Megerőszakoltak egy fiatal nőt Pécsen a felüljáró alatt. A 22 éves lány az egyik szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor egy ismeretlen férfi megtámadta a vasútátjáró közelében.  

 

Csak annyira emlékszik, hogy amikor felébredt, a fűben mellette letolt nadrággal fekszik egy férfi. Ekkor hazarohant és elmondta a történteket. Édesanyjával feljelentést tettek, ami kapcsán a Pécsi Rendőrkapitányság annyit árult el, hogy szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást. Elképzelhető, hogy a szórakozóhelyen tettek valamit a lány italába. A Bors úgy tudja, készült ugyan fantomkép a támadóról, de azt a nyomozásra való tekintettel még nem teszik közzé.  

 

Pécset mostanában, mint a bűn városát emlegetik, a megítélés ellen a rendőrség nagy erőkkel küzd. A közelmúlt részben felderített dohánybolt kirablásai mellett emberölés végére is pontot tettek. A mostanihoz hasonló erőszak 2012 júliusában és 2013 áprilisában történt. Az első Bándy Kata megerőszakolása és megölése, a második a polgármester lányán elkövetett erőszak volt, mindkettő elkövetője rácsok mögött van.  

 

A dohánybolt egy rabló számára teljes biztonságot nyújtó, tökéletesen átláthatatlan ablaka és a magánlakásban elkövetett gyilkosság aligha tudható be a rendőrség gyengeségének, mint ahogy egy alkalom szülte erőszak sem – bár a biztonsági öv használatának elmulasztásáért vagy vezetés közbeni telefonálásért kapott csekktől sem lesz jobb a világ. A kedvező megítélésért küzdő cég igyekszik formálni a róla kialakuló képet, miközben a statisztikáit a nekünk kiosztott csekkjeinkből gyártja. El tudjuk dönteni: a rendőr vigyáz, vagy vadászik ránk, azaz örüljünk, vagy a pénztárcánkat készítsük, ha mögöttünk villog? Ezen változtatni legalább egygenerációs szemléletváltás feladata.