Ítélet a Hunvald ügyben

Belföldi hírek - szerző: KT

Harmadfokon egy évre enyhítette a Kúria Hunvald György egykori Erzsébetvárosi polgármester és szocialista képviselő börtönbüntetését az „erzsébetvárosi-ingatlanpanamaként” emlegetett büntetőperben kedden. Az MTI hírei szerint az októberi választáson valószínűsíthetően újrainduló volt polgármestert bűnösnek mondta ki a bíróság további egyrendbeli hivatali visszaélés bűntettében, ezzel módosítva a másodfokú ítéletet, mely Gál György és társait marasztalta el korábban.  

 

 

A Kúria végzésében elkülönítette azokat a vádpontokat melyek a hűtlen kezelésről szóltak. Hunvald György védője kedden újságíróknak elmondta: bizonyos vádpontokat különítettek el, amelyekben az erzsébetvárosi önkormányzat ellen elkövetett hűtlen kezeléssel vádolták a volt polgármestert. Ennek az az oka, hogy két büntetőeljárás folyik az ügyészség megfontolása miatt. Hunvald György ellen két büntetőeljárás folyik egy bűncselekmény miatt. Ez tarthatatlan helyzet – jelentette Sebes Péter, a volt politikus védője.

 

Mint kifejtette, a Kúria ezeket a részcselekményeket elkülönítette, és egységesen egy bűncselekmény miatt egy bíróság fog dönteni, feltehetően ősszel a Fővárosi Törvényszék, ahol a másik büntetőeljárás éppen folyik. Mint Sebes Péter elmondta, a hűtlen kezelés vádpontja, amelyet az erzsébetvárosi önkormányzat sérelmére követett el az ügyészség szerint Hunvald György, részben tanácsadó szerződésekre, részben pedig másfajta, az önkormányzat sérelmére elkövetett cselekményekre vonatkozik.