Kizárták Dúró Dórát a mentés pártból

Belföldi hírek - szerző: SzR

Bizalomvesztés miatt kizárták Dúró Dórát a Jobbik országgyűlési frakciójából, majd a párt országos elnöksége vissza is hívta országgyűlési képviselői tisztségéből.

 

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, felkérve az elnökséget, hogy döntsön mandátumáról, amit szerdán a vezető testület meg is tett.

 

Felidézték: az Országgyűlés megalakulásának napján minden jobbikos képviselő letette külön esküjét a Szent Koronára. Az esküben – amelyet saját kezűleg is aláírtak – az alábbi mondat is szerepel: amennyiben a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom – hívta fel a figyelmet közleményében a Jobbik.

 

Dúró Dóra már szerdára virradó éjszaka Facebook-oldalán közölte: kész visszaadni képviselői mandátumát. A nő bejegyzésében úgy fogalmazott, méltósággal tudomásul veszi, de megdöbbentett a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése. Közölte, az elmúlt hónapokban többször is közeli realitássá vált számára, hogy mással foglalkozzon, és elkezdett – például angoltanulással – felkészülni a civil életre.