Újra feltör a mente: párttá lett a mozgalom

Belföldi hírek - szerző: HH

Korábban visszadobta kérelmüket a bíróság, de már jogerőssé vált, így hivatalosan is párttá alakult a Mi Hazánk Mozgalom. Erről Dúró Dóra, az exjobbikos elnökhelyettes beszélt az ATV-ben.

 

A Toroczkai László nevével fémjelzett párt javarészt a Jobbik normalizálódása miatt attól elforduló, szélsőségesebb nacionalista nézeteket valló, így az elmúlt években csendben háttérbe húzódó tagokat sorakoztatja fel. Dúró Dóra ezzel kapcsolatban nem is rejtette véka alá elképzeléseiket: visszatérnek az alapokhoz, azokhoz a radikális dolgokhoz, melyek korábban a Jobbikot jellemezték. Azt állítja, eddig mintegy kétezren jelentkeztek tagjaik sorába.

 

A Jobbik azt követően szakadt szét, hogy a választásokon szinte egyedüli alternatívaként sem ért el jelentős hányadot, ami miatt Vona Gábor lemondott elnöki tisztségéről, de az általa támogatott Sneider Tamás legyőzte a másik jelöltet, az akkori jobbikos alelnököt, Toroczkai Lászlót. Toroczkai erre néhány polgármesterrel egy párton belüli klikket szervezett, ami miatt kizárták. Ez után szervezte meg Dúróval és a parlamentből is kituszkolt ex-alelnökkel, Novák Előddel a Mi Hazánk Mozgalmat, mely most visszatér a nacionalista vonalakhoz.