Körforgalmat tennének a legveszélyesebb kereszteződéshez

Baranya - szerző: HH

Körforgalommal tennék biztonságosabbá a siklósi tűzoltóság mellett lévő kereszteződést. A 40 milliós beruházást állami konzorciumban, fele-fele költségvállalással valósíthatná meg Siklós önkormányzata.

 

A város a Magyar Közút NZrt. szakembereivel folytatott egyeztetés során felmérte a lehetőségeket és abban állapodtak meg, hogy a legcélravezetőbb megoldás egy körforgalom építése. Döntésüket a Siklósi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági szempontból is indokoltnak tartja.

 

A körforgalom építése mintegy 40 millió forint költséggel jár, melynek támogatását kérve dr. Marenics János polgármester a kormányzathoz fordult. Dr. Marenics János Siklós polgármestere levélben fordult a kormányhoz, amire dr. Becsey Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára jelezte: amennyiben gazdálkodásuk lehetővé teszi, a csomópont átépítését közös önkormányzati és állami társfinanszírozási konstrukcióban támogatják. Mint jelezte, hasonló jellegű, konzorciumban végezhető beruházások 50-50 százalékos állami és önkormányzati költségvállalással valósultak meg.

 

A projekthez az NFM jóváhagyása is szükséges, dr. Becsey Zsolt tájékoztatása szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közeljövőben felkeresi az átépítésben illetékes megyei önkormányzatot a javaslatok egyeztetése ügyében.