Kötelező lesz elmondani, mi van velünk

Belföldi hírek - szerző: HH

Október elején kérdezőbiztosok veszik nyakukba az országot, és a lakosság itthon lévő, kispécizett 10 százalékát, azaz 440 ezer háztartását keresik fel. A KSH felmérésében olyan dolgokra lesznek kíváncsiak, mint a migránshelyzetről alkotott vélemény és hogy hogy élünk.

 

 

A felmérésben való részvétel nem önkéntes és kötelező lesz válaszolni. Az öt témakört érintő kérdések között szerepel, hogy milyen iskolát végeztünk, házasok vagyunk-e vagy van-e élettársunk, mi a helyzet a családtagokkal, van- lakásunk és mekkora, mennyit keresünk. Kitérnek a külföldi munkavégzésre és a kivándorolt családtag körülményeire. A válaszadások összegzését 2017 elejére ígérik.

 

Ahogy már 2011-ben is lehetőség volt rá, a kijelölt egymillió magyar most is válaszolhat az interneten. Akit megkeresnek attól sem papíron felvett adatokkal fognak távozni, ugyanis a kérdezőbiztosok is digitális adatfelvétel próbálkoznak, még ha a feldolgozás legutóbb a KSH-nak több idejébe is került, mint a korábbi papíros gyűjtés. Ha valaki kérdezőbiztosnak adja ki magát, minden esetben kérjük el igazolványát és megbízólevelét!