Közös kulturális évadot hirdet Pécs és Eszék

Baranya - szerző: HH/MTI

Testvérvárosi kapcsolatuk ötvenedik évfordulója alkalmából húsz közös program és együttműködés megvalósításával rendez közös kulturális évadot Pécs és a horvátországi Eszék.

 

Az együttműködés nyitányaként a pécsi Pannon Filharmonikusok már adott kamarakoncertet Eszéken, míg a hónap végén az Eszéki Pannon Könyvfesztiválon jelenik meg a baranyai megyeszékhely.

 

Júniusban Pécsen a LOKART képzőművészeti fesztivál keretében látnak vendégül eszéki alkotókat.

 

A pécsi Sétatéren június 25-én fellép az eszéki Vanja i Nesvil Funk zenekar, míg a későbbiekben egy horvát művész közreműködésével ad koncertet Bogányi Gergely, továbbá a Mecsek Kórus az Eszéki Kulturális Nyár programsorozat vendége lesz, míg ősszel Eszék-Pécs futást szerveznek, és a horvát város megjelenik a Pécsi Napok programjaiban is. A PécsLIT irodalmi fesztiválon, szeptember 15-én pécsi és eszéki szerzők felolvasásával rendeznek irodalmi estet a Pécsi Horvát Színházban – sorolták a kommünikében.

 

A programok sora még bővülhet, és várhatóan az – egymástól közúton alig száz kilométerre fekvő két településen élő – érdeklődők utaztatásában is nyújtanak a későbbiekben segítséget a szervezők.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.