Közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

Belföldi hírek - szerző: HH

Az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utaltatni, melyhez nem kell más, csak egy alkalmazást telepíteni és regisztrálni.

 

 

A műanyag palackot, üveget vagy alumíniumdobozt visszaváltó vásárló háromféle módon kaphatja vissza az 50 forintot, miután bedobta az automatába a csomagolást. Egyrészt az üzletben levásárolható utalványként, másrészt felajánlhatja azt jótékonysági célra vagy rögtön átutalhatja azt a saját bankszámlájára.

 

A REpont applikáció letöltése, és a rövid regisztrációs folyamat után bankszámlaszám megadásával kérhető a REpont automatánál az azonnali visszautalás.

 

Az alkalmazás egyéb hasznos funkciót is kínál, egyebek közt megtekinthetőek a legközelebbi REpont automaták, a térképen található pontokra kattintva ellenőrizhető az üzletek nyitvatartási ideje, címe és az automata által elfogadott italcsomagolások típusa is.

 

Magyarországon a visszaváltási rendszer január óta van jelen. A boltok polcain fokozatosan jelennek meg a visszaváltható csomagolások, a gyártók június 30-ig hozhatnak forgalomba nem visszaváltható italokat.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.