Leszámolhatnak a jelenlegi iskolai büfével

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

A jelenlegi, Horváth Tamás korábbi iskolaigazgató által köttetett, 2007 szeptembere óta érvényes bérleti szerződés szerint a 12 négyzetméteres büfé kiadása nem jelent bevételt az önkormányzat számára. Mivel az önkormányzat – mint a tulajdonos és az intézmény üzemeltetője – jogosult ott élelmiszerüzlet működtetésére és hasznosítására, dr. Bíró Károly jegyző javaslata szerint soron kívüli pályázatot írnának ki az iskolai büfé üzemeltetésére. 

 

A pályázat sikeres elbírálása esetén érvényét veszti a jelenlegi üzemeltető szerződése, aki nem mellékesen a városvezetőnek politikai ellenfelet jelentő érdekeltséggel is bír. Az önkormányzat plusz bevétellel indokolva döntését a szeptember 17-i ülésen tárgyalja a pályázat kiírását.

 

Tekintettel arra, hogy az eddigi bérleti szerződés alapján nem keletkezett bevétel az önkormányzatnál, továbbá az intézmény fenntartói jogának átadása következtében a jövőben a büfével az önkormányzat jogosult rendelkezni, ezért javasoljuk, hogy az önkormányzat soron kívül írjon ki pályázati felhívást az iskolai büfé üzemeltetésére – áll az indoklásban.