Nyíregyházi lövöldözés: román orvost keres a rendőrség

Belföldi hírek - szerző: HH

Daciaval menekülhetett a helyszínről az a román orvos, akit a rendőrség a szerda délután Nyíregyházán történt lövöldözéssel gyanúsít.

 

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerint egy 54 éves román állampolgár, dr. Dan Stamatiu adott le lövéseket a Friss utcai családi házban lakó házaspárra. A 40 éves asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen meghalt, férjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba ahol megműtötték. Állapotáról hivatalos közlést nem adott ki a gyógyintézmény.

 

A feltételezett elkövető egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia típusú személygépkocsival menekült el a helyszínről. A Facebook-oldala alapján a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház orvosa, a kórház oldala szerint a tüdőgondozóban.

 

A megyei rendőr-főkapitányság azt kéri lakosságtól, hogy aki a fotón látható személy jelenlegi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06/80/555-111-es Telefontanú zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.