Ma jár le a jelentkezési határidő

Belföldi hírek - szerző: HH/SH

A továbbtanulók számára fontos határidő jár le pénteken, ugyanis február 18-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe.

 

Az Oktatási Hivatal (OH) emlékeztet, hogy már nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők megalapozottan dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek.

 

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait az általános iskolák töltik ki, de a 6 és 8 osztályos gimnáziumok tanulói adatlapját és jelentkezési lapjait egyénileg kell kitölteni.

 

A nyilvánosságra hozott központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását figyelembe véve a felvételizők összehasonlíthatják eredményeiket, így könnyebben tudnak dönteni arról, hogy hova jelentkezzenek.

 

A kitöltött dokumentumokat február 18-áig kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatalba. A kézzel kitöltött lapokat nem dolgozzák fel.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.