Magasabb szintre emelnék a közlekedési kultúrát

Baranya - szerző: HH/MTI

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egyik idei célkitűzése a közlekedési kultúra magasabb szintre emelése – közölte a rendőrség a szokásos heti összesítőjének preambulumaként.

 

Mint állítják, Baranya megye közútjain az elmúlt héten összesen 49 közlekedési baleset történt, amelyek során egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

 

A kultúraváltásról sokkal többet nem is árulnak el, csak annyit, hogy az önkéntes jogkövető magatartás mindennapi közlekedésbe való beépítésével érnék el, ezért a traffipaxok mellett összehangolva ellenőrizték még a biztonsági öveket is. Azt, hogy az összehangolás pontosan mit is jelent jelent nem részletezték, de rámutattak a gyorshajtás miatt megbírságolt 111 állampolgárra és a 11 biztonsági öv illetve négy biztosítás hiánya miatt megbüntetett emberre is.

 

Emellett csekket adtak a járművek műszaki állapota, a világítás hiánya és a menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt is egy-egy személynek. Részeg sofőröket is kerestek, de úgy tűnik, az a szubkultúra már felemelkedett így olyat nem találtak.