Májusra készül el a terehegyi új út

Helyi - szerző: HH

Gazdaságélénkítő és életmódjavító hatása is lesz annak a beruházásnak, mely Terehegy határában hamarosan elkészül: a Nagyhegy utca a Szőlőhegyet és a környező földeket köti össze a városrésszel.

 

Mintegy 80 százalékában már elkészült a Szőlőhegyre vezető Nagyhegy utca új, aszfaltozott burkolatának kiépítése – ismertette Baksai Endre Tamás. Harkány polgármestere felidézte: a Külterületi helyi közutak fejlesztése című felhíváson 228 millió forintos, 95 százalékos támogatottsági intenzitású pályázatot nyert Harkány, melyből augusztus 20-ig kell elkészülnie a közel másfél kilométeres útszakasznak.

 

Mint kitért rá, a fejlesztés célja a hegyi területek könnyű megközelítésének biztosítása mellett a mezőgazdasági részek elérésének biztosítása. A munkálatok a tervek szerint haladnak, várhatóan 2023. májusában végeznek is.

 

Javában tart az építkezés, mely májusra készülhet el – erősítette meg Albrecht Ferenc. A város főépítésze megjegyezte, a munkaterület várhatóan április végi átvételét követően kerül sor az út forgalomba helyezésére, melyen legutóbb a padkázást csinálták. A terület vízelvezető árokkal is ellátják, valamint a végén lévő, hegyi bekötő utak 50-50 méter hosszon is burkolatot kapnak, mely a sár felhordását mérsékli.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.