Megegyeztek – lesz befektető, indul a felújítás

Helyi - szerző: KT

Egy órás várakozás előzte meg a kedd esti, mérföldkőnek számító képviselő-testületi ülést. Azt az ülést, ami inkább tájékoztatás volt, és ahol dr. Imri Sándor bejelentette: György Zoltánt az Aquaplus Kft. ügyvezetőjét, mint befektetőt köszöntheti a jelenlevők között. Ha valami elindul, az lendíti a többi folyamatot is, és Harkány felébredhet a Csipkerózsika álmából – mondta dr. Imri Sándor polgármester, majd hozzátette: a testület több kisebb módosítással megegyezett a befektetővel, aki 28.-ig bemutatja a saját erőt.

Ismertetésre került a felújítás koncepciója, mely három ütemben kerül megvalósításra. Az első ütem kivitelezését lehetőség szerint két hónapon belül megkezdik, és 2013 második feléig tart. Elemei között szerepel a főbejárat átépítése, új öltözők létesítése és a régiek elbontása, a gyerekmedence felújítása, a hármas medence kettéválasztása, a kettes épület teljes belső átalakítása, valamint vízgépészeti felújítások. A következő ütem során, jövő év második felében a hármas medence részleges fedése is megtörténik.  Az egyes ütem nem érinti az irodaházat sem. A teljes koncepció szerint a lepke medence közepén kétszintes bár és új bejárat is készül a főutca irányába.

György Zoltán kérdésemre elmondta: a menedzsment váltás akár április elsejével is megtörténhet. A személyi kérdésekben az új vezérigazgató dönt majd, az ő feladata lesz racionálás keretében egyszerűsíteni, átláthatóbbá tenni az adminisztrációt, megtartani azokat a személyeket, akik értéket teremtenek, és minden felmerült költséget felülvizsgálva takarékossági programot vezetni be.

Melyek azok az említett kisebb változtatások az egyezségben?

Sok vitát keltett a büfé bérbeadási szabályzat – mondta György Zoltán. Nyílt árveréses eljáráson fognak minden esetben dönteni a büfék bérletének jogáról. Megszűnnek a zónák, a piac döntse el, melyik helyiség mennyit ér, de a harkányi vállalkozók elsőbbséget élveznek a bérbeadás tekintetében.

Az idei szezonban már ezek alapján történnek a büfék bérbeadásai?

Nem, az idei évre a jelenlegi vezetés már megkötötte a bérleti szerződéseket, ezekkel már nem lehet mit csinálni.