Meggyilkolta a biztonsági őrt és a rendőrökre is rátámadt

Belföldi hírek - szerző: MTI

Még a helyszínen elfogták a rendőrök azt a 29 éves férfit, akit egy döbröntei telep biztonsági őrének szombat esti meggyilkolásával gyanúsítanak. A férfi az őt elfogó rendőrökre is rátámadt, sorsát előzetesben várja.

 

 

Dömölki Zsolt, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, egy Döbrönte külterületén levő üzem biztonsági őre tett bejelentést arról, hogy az általa felügyelt területen egy idegen férfi tartózkodik. A pápai rendőrök perceken belül kiértek, és az üzemcsarnok egy kivilágítatlan részén egy férfit találtak, aki súlyos vasrudat tartott a kezében.

 

Tájékoztatása szerint a férfi a rendőrségi felszólítás ellenére sem tette le a vasrudat, sőt a járőrökre támadt vele. Megbilincselése után is többször megpróbált a rendőrökre támadni.

 

Az elfogással egy időben a területet átkutató másik járőrpár az épületeken kívül eszméletlen állapotban találta meg a 66 éves biztonsági őrt, akit a mentőszolgálat munkatársai sikertelenül próbáltak újraéleszteni. A férfi testén több, idegenkezűségtől származó sérülés volt.

 

A helyszínen elfogott 29 éves férfit őrizetbe vették, emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.