Meghosszabbítottak egy fontos határidőt a Kisfaludy pályázatoknál

Helyi - szerző: HH

Több száz harkányi szállást is érint az a változás, miszerint második alkalommal módosították a Kisfaludy pályázatok megvalósításának határidejét.

 

Az eredetileg 2020 év végi időpontra először három hónapot számoltak rá, most pedig szeptember utolsó napjáig tolták ki a támogatások felhasználásának határidejét.


 

Akik már befejezték a kivitelezési munkálatokat, a változástól függetlenül áprilisban megkezdhetik az elszámolást.

 

A legfeljebb nyolcszobás vidéki magánszálláshelyek 2020. július 15-ig pályázhattak a 60 milliárd forint keretösszegű, vissza nem térítendő támogatásra szobánként legfeljebb egymillió forintot igényelve. A pályázatokban vállalt fejlesztést, beruházást a kedvezményezetteknek az eddigi szabályok szerint legkésőbb idén év végéig kellett volna befejezni, azt az összeget pedig, amit nem használtak fel, az elszámolás során egyszerűen csak vissza kell majd utalni.

 

Harkányban a több mint 1400 szobával összesen 3200 férőhelyet jegyző 761 regisztrált szállásadótól összesen 234 darab pályázat érkezett be, melyből több mint kétszáz szálláshelyre adtak le sikeres pályázatot. A 183 nyertes összesen 411 millió forint értékben nyert el támogatást, amely 420 szoba és 917 férőhely megújítását fogja szolgálni. Ez a helyi szálláshelyek harminc százalékát jelenti.