Megint kirúgták L. Simon Lászlót

Belföldi hírek - szerző: HH

Csák János kulturális és innovációs miniszter azonnali hatállyal elbocsátotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját.

 

A korábban barackmagjaival és panziójához vezető útjának felújításával is botrányba keveredő L-t legutóbb a kulturális és örökségvédelmi államtitkári székből rúgták ki, ám múzeumigazgatóként folytathatta. Eddig. Az ellenzékkel feleselt egy gyermekvédelmi törvénynek ütköző kiállítás kapcsán, ilyen komoly dolgokba viszont úgy látszik, nem szólhat bele.

 

A nemzet géniuszának munkássága nem csak az előzőek és a Várkert Bazár gyakori átadásával függ össze, politikusként energetika területén is megmérette magát. A napelemekkel szemben szélerőműveket előtérbe helyező stratégiájának alapjait arra a vitathatatlan tényre építette, hogy éjszaka nem süt a Nap.

 

L. 2014-ben Harkányban is fellépett, ám ez érdemi jelentőséggel nem bírt. A helyben, TDM-ek kapcsán hangoztatott fatális tévedéseit az idő, energetikai téren letett bizonyítványát pedig saját kormányának radikálisan ellenkező stratégiája igazolta.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.