Megszüntették az eljárást, nem látni a bűncselekményt

Helyi - szerző: HH

Több százezer forint kárt okozott az a fiatal, aki a harkányi művelődési ház északi falát rongálta meg két éve. A kamerák kereszttüzében elkövetett vandalizmus miatt feljelentés született, majd az egész nyomozást tíz nap múlva hirtelen megszüntették.

 

A Siklósi Rendőrkapitányság indított nyomozást a rongálás miatt, amit arra való hivatkozással, hogy – mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fogalmaz – a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható – 2020. június 18-án, azaz tíz nap múlva hirtelen megszüntettek.

 

A rongáló soha nem lesz a bűncselekmény miatt felelősségre vonva, sőt, ezek szerint nem is történt bűncselekmény.

 

A közterületi rongálások rendszeresek, minden évre jut egy komolyabb eset: legutóbb arról számoltunk be, hogy a három éve összetört szökőkút ügyében nem jutnak előrébb a nyomozók, két éve pedig arról kellett beszámolnunk, hogy a parkban jártak vandálok. Egyedül abban jutottak valamire, amikor a karantén alatt felállított honvédségi sátrat vágta fel egy 60 éves alkoholista nő.

 

Aggodalomra azonban semmi ok, a hatóságok számos statisztikával és maradéktalanul elfogadott beszámolóval alá tudják támasztani, hogy a közbiztonság – így az úgynevezett szubjektív biztonságérzet is – egyre csak növekszik.