Megújult a harkányi ravatalozó

Helyi - szerző: HH

Kívül-belül megújult a harkányi temető ravatalozója. A teljes mértékben sajáterős beruházásoknak köszönhetően a megszépült környezet mellett modern nyílászárók, új mosdó és új berendezési tárgyakat is helyet kaptak.

 

 

Az önkormányzat saját költségvetésének terhére megvalósított beruházásként – a Városgazdálkodást megbízva – a homlokzati és belső téri festéseket végeztette el valamint a vizesblokkot újíttatta fel, illetve cserélve lett az elektromos hálózat is. A környezeti világításról ezentúl korszerű, alkonykapcsolóval ellátott ledes lámpatestek gondoskodnak, és helyet kapott hat új pad is a ravatalozó mellett.

 

Mindezek mellett új nyílászárókkal szerelték fel az épületet, melyben modern padlóburkolatot is letettek, valamint aszfaltburkolattal látták el a bevezető utat.

 

Az önkormányzat a tízmillió forintot meghaladó beruházás mellett pályázati lehetőséget is igénybe venne: a Modern Városok Program keretén belül a tető valamint a gépészet javítását, cseréjét is megcélozta.

 

A temetkezési vállalkozó a berendezései tárgyak – széksorok, szertartáshoz használt kiegészítő eszközök – beszerzéséről gondoskodott, miközben a temető és a ravatalozó környezetének rendbetételét is magára vállalta.