Megváltozhat Harkány címere

Helyi - szerző: KT

Évek óta vitáznak a Harkány címerére 1992-ben került ördög alakjáról, miszerint az való oda vagy sem.

 

Az ördög a város történetének szerves részét képezi, gyógyvízkincsének egykori legendáját szimbolizálja. Egyedülállóvá teszi címerünket és történetünket, de a vallásos meggyőződésűek számára sokszor nem kedvelt alak.

 

Harkány Város Képviselő-testülete Dr. Bíró Károly jegyzőt felkérte heraldikus megbízására, így a közeljövőben akár új címert is avathatunk. A testület lehetőséget biztosít, hogy elképzelésinket, ötleteinket, érzéseinket, véleményünket tudassuk a megjelenésével, tartalmával kapcsolatban.

 

A döntés immáron a harkányi lakosokon áll! A holnapi napon elkezdődik az ötletek, vázlatok és rajzok begyűjtése, mely 2012 június 11-ig tart. Az iskola a tanulói között pályázatot is hirdet. Véleményeket, terveket az alábbi gyűjtési pontok egyikére papír alapon vagy elektronikusan lehet beadni névvel és név nélkül egyaránt:

 

Harkány Város Polgármesteri Hivatala – porta, e-mail, facebook

 

Kitaibel Pál Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény – titkárság vagy porta

 

Új Harkányi Hírek szerkesztősége – levelesláda, e-mail, facebook

 

A begyűjtött rajzok és írások maradék nélkül felhasználásra kerülnek az esetlegesen új címerrel kapcsolatos bármely döntés előkészítése során. A végső bírálatban résztvevő tervek – a jelenlegi címerrel egyetemben – szavazás céljából közzé lesznek téve. Fontos, hogy a változás elvetését kívánók is hangoztassák véleményüket!