Megváltozott az egyetem legnagyobb karának, a BTK-nak a neve

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának döntése értelmében a PTE Bölcsészettudományi Kar új neve Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar lett. A névváltoztatás jelzi, hogy a humántudományok mellett a társadalomtudományok is meghatározzák az itt folyó képzés arculatát.

 

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar a Pécsi Tudományegyetem legnagyobb kara, országos szinten is az élvonalban van a többi hasonló diszciplínákat képviselő karok között.

 

A Pécsi Tudományegyetem önálló Bölcsészettudományi Kara (BTK) 1992-ben alakult meg az akkori Janus Pannonius Tudományegyetem szervezeti egységeként. Az elmúlt közel 30 évben jelentősen kiszélesedett a képzéskínálata; a hagyományos bölcsészettudományi szakok mellett a társadalomtudományok területén is magas szintű oktatás és kutatás folyik.

 

Az elmúlt években a társadalomtudományi szakok hallgatói létszáma egyre nőtt, ma már 600 fő fölötti az itt tanulók száma, alap-, mester-, és doktori képzési szinten. A névváltoztatás szükségszerű lépés volt, ami tükrözi a jelenlegi helyzetet, hozzájárul ahhoz, hogy partnereink, akik társadalomtudományi képzések mentén keresik a kapcsolatot, megtalálják a kart. Mindemellett az idegennyelvű képzések számának gyarapodása, a nemzetközi tudományos élethez való szervesebb kapcsolódás is indokolttá teszi a névváltoztatást.

 

A karra röviden továbbra is a BTK betűszóval hivatkoznak, angol neve pedig Faculty of Humanities and Social Sciences.

 

A névváltozással egy időben megújult a Kar arculata is. Mobiltelefonra optimalizált, könnyen áttekinthető, keresőbarát, minden elemében korszerű weboldal várja a látogatókat.