Megvan a harmadik magyar Michelin csillagos étterem!

Életmód - szerző: GR

Újabb budapesti étterem, a belvárosban található Borkonyha kapott Michelin-csillagot, az I. kerületi Déryné Bisztró pedig Bib Gourmand minősítést nyert el.  

 

A Michelin-kalauz Main Cities of Europe szerkesztői a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár-érték arányt. A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amelyet nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, viszont a hazai közönség és a turisták körében is nagyon népszerű – olvasható a www.dinigguide.hu oldalon.  

 

Mint írják: „A belvárosi Borkonyha egyedi válogatású borkínálattal kíséri szellemesen innovatív, változatos bisztrókonyháját. Családias légkört sugárzó belső tere minden elemében a formalitásoktól mentes étkezést szolgálja. A magyar bisztró vonal eddigi eredményeit hasznosítva, de mindig saját kreációikkal alakították ki városszerte népszerű stílusukat. Fogásaik többségében napi beszerzésű, friss alapanyagokból készülnek. 

 

A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amit nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, viszont népszerűsége a hazai közönség és a turisták körében is egekbe tört a megnyitás óta. A nagymúltú Michelin-kalauz egyre inkább támaszkodik a vendégek visszajelzéseire, így a Borkonyha Tripadvisoron elért sikerei mellett sem mehettek el szó nélkül.”

 

És íme a séf, aki nem hiszi el a világevő riporterének, hogy étterme elnyerte a Michelin csillagot: ITTA kalauz értékelése szerint a Déryné Bib Gourmand minősítést kapott. A www.dinigguide.hu szerint: „Rendkívül népszerű bisztró a Krisztinaváros szívében. Étlapja tradicionális, franciás és magyar fogásokkal, színvonalas borlappal. A hangulat erőteljesen nagyvilági, külföldi turistákkal, ismert emberekkel, csinos nőkkel és aranyifjakkal. A kiszolgálás rapszodikus és erősen pincérfüggő, a konyha színvonala jó, bár időnként megbicsaklik, az árak a középkategória fölött járnak. Az egyik legfelkapottabb kávézó, reggeliző és találkahely Budán.”

 

Sajnálatos módon viszont a Bib Gourmand minősítést a Bock Bisztró, a Vár: A Speiz Étterem és az Arcade Bistro esetében törölték.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.