Ahol a madár sem jár

Baranya - szerző: KT

A legtöbb ember számára igazi rejtély, mi is rejlik városaink alatt, pedig Dél-Baranya igazán gazdag mindent behálózó alagutakban és bányákban. Fotós barátommal és barlangász valamint alpinista ismerőseinkkel a föld alatti világba tettünk látogatást, amit kétrészes cikkben teszünk közzé.

 

Először egy turistatérképen is jelölt barlangot látogattunk meg. Az 1890-es években kőfejtési területen talált barlang 22-25 méter mély, 50 méter hosszú, 13-14 fok hideg van lent.

 

Az 1945-ig, mintegy 15 éven át működő, náci igényeket kielégítő bauxitbánya látogatásához külön engedély és szakismeretet igazoló elismert vizsga szükséges. A száz méteres folyosókon a közel 10 fokban nincs könnyű dolga a barlangásznak.

 

Képgalériáinkat keresse a Facebbokon!

 

Óvva intünk mindenkit, hogy egyedül vagy barátaival megfelelő engedély, felszerelés és szaktudás nélkül hasonló útnak nekivágjon – jó dolog nem származhat belőle. Ha tudomása van hasonló lehetőségről, értesítsen minket, szívesen megszervezünk számára is egy biztonságos kalandot.A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.