Mélypont – ellenzék gyalázza Wass Albertet

Helyi - szerző: SzR

A Wass Albert munkásságát Hitlerrel és Szálasival párhuzamba állító kisnyugdíjas maga a balliberális ellenzék megszemélyesítője – tette egyértelművé a nemtelen ellenzéki oldal. Mindemellett komoly indulatokat is keltett az a gyűlöletkampány, amit egy nyugdíjas tanár indított a város szívében megújult park csodás faragását meggyalázva.

 

 

Február 15-én délelőtt negyed kilenckor egy apró piros kocsi fékezett a Bajcsy-Zsilinszky utca és Zsigmondy sétány sarkán, a belőle kiszálló hölgy pedig táblát vitt magával Wass Albert játszótér mellett álló szobrához. Miután húsz perc mojolással sem sikerült a szobor nyakába akasztani eszméit, ragasztódarabokkal aggatta rá propagandáját majd néhány fényképet készített. Tette miértjére egy hetet kellett várni – végül a közösségi oldalon, majd egy újabb frissen grundolt csoport vezető posztjaként jelent meg az erdélyi írót ádáz antiszemitának beállító nemzetellenes poszt.

 

A magát ellenzékinek nevező kisnyugdíjas már számos alkalommal megmosolyogtatta Harkányt, ám ezúttal nem a várost vette nyakába kézzel fércelt tábláival. A korábban Putyint is lelkesen üdvözlő, magát baloldalinak valló pedagógus posztjaiban a náci vezértől kölcsönzött lelkiség nem először bukkan fel. A gyűlöletkampány végett megkerestük az ellenzéki pártok – megosztásaiban leggyakrabban szereplő gyurcsányi DK-n túl az MSZP, az LMP és a Momentum vezetőit -, hogy valaki ellenzékiként magáénak érzi-e a propagandát. Válaszukat oldalunkon tesszük közzé.