Mi a közös a Harvardban, a Nyugatiban és Bill Gatesben?

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel ünnepel egy napon? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Simonokat és Szimonettákat. A héber Simon jelentése meghallgatás, az olasz Szimonettáé halló, értő.

 

Október 28-án e napon történt: 1636–ban megalapítják a Harvard Egyetemet, 1831–ben Michael Faraday bemutatja a dinamót. 1877-ben megnyitják a Nyugati Pályaudvart, 1886-ban leleplezik a New York-i Szabadság-szobrot, mely a Francia Köztársaság ajándéka az Egyesült Államoknak. 1919-ben alkoholtilalmat rendelnek el az USA-ban. 1955-ben e napon született Bill Gates, a Microsoft alapító tulajdonosa, 1963-ban Eros Ramazzotti.

 

Ma van az animáció és az iskolai könyvtárak világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: többnyire napos, 10 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1997-ben mérték Szécsényben, ahol -12,1 C° volt. A legmelegebbet, 25,8 C°-ot Túrkevén regisztrálták 1923-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Kígyó gyógyszertár (Siklós, Dózsa György út 7. tel.: 72/579-343).

 

És azt tudta, hogy az ostorcsattanás igazából egy miniatűr hangrobbanás? A bojt átlépi a hangsebességet.