Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Valtereket. A német eredetű név jelentése uralkodó, sereg.

 

Július 16-án történt: 1439–ben Angliában betiltják a csókolózást, hogy megelőzzék a pestis terjedését. 1856–ban kiszabadul Leövey Klára. 1918–ban a moszkvai bolsevik kormány utasítására agyonlövik II. Miklós orosz cárt és egész családját. 1935–ben Oklahoma Cityben felállítják a világ első parkolóóráját. 1813–ban e napon született Rózsa Sándor magyar betyár, 1872–ben Roald Amundsen norvég sarkkutató, a Déli-sark felfedezője, 1958–ban Michael Flatley ír–amerikai táncművész.

 

Várható időjárás térségünkben: eleinte napos, 30 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1919-ben mérték Dobogókőn, ahol 4,2 C° volt. A legmelegebbet, 39,0 C°-ot Kecskeméten regisztrálták 1928-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós patika (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy egy torontói kutatás szerint a nagy mennyiségben fogyasztott kávé csak a különleges genetikai állománnyal rendelkezőknél növeli meg a szívinfarktus kockázatát?