Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Mi történt a születésnapján? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Klárákat. A latin eredetű név jelentése világos, fényes, ragyogó, híres, kitűnő, jeles.

 

Augusztus 12-én történt: 1687–ben a nagyharsányi csatában a Savoyai Jenő vezette császári hadsereg vereséget mér a török haderőre. 1908–ban elkészül az első Ford T-modell. 1966–ban John Lennon nyilvánosan bocsánatot kér azon kijelentése miatt, miszerint a The Beatles népszerűbb, mint Jézus. 2000–ben a Kurszk orosz atommeghajtású tengeralattjáró elsüllyed a Barents-tengeren. 1930–ban e napon született Soros György magyar származású amerikai üzletember. 1955–ben meghalt Thomas Mann német író.

 

Ma van a fiatalok világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: többnyire napos, 29 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2003-ban mérték Zabaron, ahol 4,7 C° volt. A legmelegebbet, 39,8 C°-ot Túrkevén regisztrálták 1921-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós patika (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudtad, hogy a víziló nem tud úszni?