Mit tehetünk, ha frissítés után nincs internet?

Technológia - szerző: HH

Hibát tartalmaz a Microsoft legújabb frissítése. A Windows 10-et használók tapasztalhatják, hogy a gép bekapcsolás után nem csatlakozik a hálózathoz. Legtöbben csak a hibával találkoznak, hiszen a frissítés automatikus és a háttérben zajlik.

 

A hibát az okozza, hogy a számítógép nem fér hozzá a router bizonyos szolgáltatásaihoz, ezért nem csatlakozik a hálózatra. A megoldás már megérkezett a gépekre, de van, akihez kicsit később jut el. Nekik két lehetőségük is van orvosolni a gondot, igaz, minden újraindításánál meg kell csinálni, egész addig, amíg a gép nem orvosolja a hibát.

 

     A Start menüben írjuk be: cmd

     A felugró fekete ablakba gépeljük be: ipconfig /release majd enter.

     Most azt írjuk be, hogy ipconfig /renew és enter.

     Ha most sem nem jó, tegyük ugyanezt a ipconfig /flushdns paranccsal.

 

A másik, haladóknak szóló megoldás, hogy az óra melletti hálózati ikonra jobb oldali gombbal kattintva megnyitjuk a Hálózati és megosztási központot, kiválasztjuk az Adapterbeállítások módosítása menüpontot, majd a vezérlő ikonján jobb oldali kattintással megnyitjuk a Tulajdonságokat. Itt a TCP/IP protokoll 4-es verziójánál kézzel állítunk be egy, a router tartományának megfelelő IP címet, majd néhány perc múlva visszaállítjuk automatikusra.